14 Oktober 2009

Soto Bandung

Tah bilih bade nyobian mangga dicatet

Bahan:
750 gram daging sapi
2 ltr cikaldu (panggodogan daging)
50 gr kacang kadele
3 cm jahe, geprek
2 btg sereh geprek
2 sdm kecap amis
Lobak 1, siksik ipis
2 sdm kaldu rasa sapi

Bungbu direndos :
10 siki bawang beureum
8 siki bawang bodas
1 sdt uyah
1/2 sdt pedes

Puruluk:
Siksik bawang daun, siksik saledri, bawang goreng, sambel

Ngadamelna:
1. Kadele dikeueuman salami 1 jam, tuuskeun. Panaskeun minyak goreng. Goreng singka asak. Angkat, tuuskeun.
2. Godog daging dugi ka hipu. Cai panggodoganana tong dipiceun. Keureutan kumaha kahoyong. Biasana mah potong dadu.
3. Panaskeun minyak goreng, goreng bungbu nu tos lemes direndos dugi ka seungit. Lebetkeun kana cikaldu. Getrekkeun. Lebetkeun daging + siksik lobak, kaldu rasa sapi + kecap. Getrekkeun. Angkat
4. Purulukan siksik bawang daun, siksik saledri, goreng bawang sareng kadele goreng + sambel.

Tidak ada komentar: